вівторок, 10 січня 2017 р.

Огляд настільних ігор: 5 варіантів, які зробили нашу зиму :)

Оскільки взимку більшість часу проводиться все ж таки вдома, у нас значно зросли запаси настільних ігор. Деякі з них хотілося б показати і порекомендувати. Отже:





ГРА 1. Лудо Frozen (Trefl)
Чудовий варіант для тих, кому набридли звичайні ходилки-бродилки. Тут також є фішки і кубик, але: 1) ходити потрібно відразу 4-ма фішками, 2) ходити потрібно по колу - поки не зайдете у свій "будиночок". Гра розрахована на 2-4 гравців, і насправді цікава для будь-якого віку - від малечі до бабусь. Ну а Фроузен - то вже так історично склалось, що ми фанати Ельзи-Анни, тому оформлення саме таке :)


ГРА 2. Зоорегата (BombatGame)
Тут взагалі 3 гри в одній. Думаю, від 3-4 років вже можна пробувати грати. Беззаперечний плюс - заміна стандартних фішок красивими корабликами. Ну і те, що ігрове поле зроблене у вигляді карти світу, також цікаво. ВІДЕОогляд гри.


ГРА 3. Варенье (Правильные игры)
Дуже смачний варіант саме для зими :) Взагалі на грі написано 10+, і правила у неї досить складні. Але поки ми замалі, то граємо її по-своєму: збираємо карти по заданому рецепту без підрахунку очків, а просто хто скоріше збере всі необхідні фрукти-варення-пиріжки (19 карт), той і виграв. Насправді, навіть у такому варіанті треба вчитись думати логічно, ну і, звичайно, зосереджуватись, бо інформації досить багато. 2 карти з шишками використовуємо замість джокерів - вони замінюють будь-яку  карту, якої не вистачає. ВІДЕОогляд гри.


ГРА 4. UNO Zoo (Strateg)
Багато хто знає звичайну гру Уно, а це - її дитячий варіант. Підходить навіть тим, хто ще не знає цифр, оскільки карти доповнені зображенням тваринок. Ідеальний варіант для закріплення у пам'яті дитини рахунку до 10 і чотирьох основних кольорів. Тобто для діток від 4 років сміливо можна брати, не дивлячись на те, що на упаковці стоїть 7+.


ГРА 5. Додо (Djeco)
Набільш мімішна гра з усіх показаних і, власне, вона такою й має бути, бо розрахована на підготовку дитини до сну. В ті моменти, коли моя малеча не хоче вкладатись, ми домовляємось - граємо у "нічну" гру, присипляємо героїв, а слідом за ними - і самі лягаємо спати. Дієво! На мою думку, це чудове завершення дня, емоційне зближення з дитиною, ну і просто нагода пообніматись-поцьомкатись без будь-яких приводів. ВІДЕОогляд гри.



Грайте і розвивайтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар