субота, 29 жовтня 2016 р.

Печемо з дітками: солодкі гарбузики до Хеллоуіну



Кількість порцій  4 

Час приготування  50 хв


 Продукти: 

1. Мигдаль — 180 г.
2. Цедра апельсину — 15 г.
3. Борошно — 180 г.
4. Вершкове масло — 140 г.
5. Розпушувач — 5 г.
6. Яйце — 2 шт.
7. Цукор — 140 г.

 Приготування: 

1.     Мигдаль залийте окропом на 2-4 хв. З ошпареного мигдалю зніміть шкірочку. Розпарена шкірочка дуже легко знімається, достатньо трохи натиснути на горіх і він сам вискочить. Очищений мигдаль обсмажте на розігрітій сухій сковорідці чи у духовці, остудіть, подрібніть в блендері. Чим дрібніші будуть горіхи, тим ніжніше вийде печиво.
2.     Вершкове масло кімнатної температури розітріть з цукром чи цукровою пудрою  до однорідного стану. Додайте по одному яйця, добре перемішайте.
3.     До масляно-яєчної маси додайте подрібнені горіхи, цедру апельсина та погашену соду. 
4.     Додайте просіяне пшеничне борошно. При бажанні можна також додати помаранчевий харчовий барвник. Тісто повинно вийти пухким та розсипчастим. 
5.   Сформуйте з тіста кульки,далі зубочисткою продавіть у них дольки. В центрі кожного гарбузика зробіть хвостики з мигдалю, соняшникового насіння або невеличких шматків приправ (палички кориці, гвоздики і т.д.)
5.     Покладіть печиво на змащене деко. Випікайте печиво перші 5 хвилин при 200°С, далі знизьте температуру до 170°С і залиште ще на 15 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою.

Немає коментарів:

Дописати коментар