четвер, 4 серпня 2016 р.

4 гри, які вчать дитину добру



ГРА 1. Скарбничка добрих справ

Виріжте з кольорового паперу кружечки або сердечка, прикрасьте якусь коробочку, перетворивши її на скарбничку. В кінці кожного дня пропонуйте дитині кидати у скарбничку стільки кружечків, скільки добрих справ вона зробила протягом дня. Якщо дитині складно визначити такі справи самостійно, допомогайте їй - пригадуйте навіть найменші дрібниці, за які можна було б її похвалити. Така гра стане стимулом творити добрі справи і вчитись відрізняти добро від зла.



ГРА 2. Викидуємо злість

Зробіть разом з дитиною з чорного паперу хмарки або клякси. Далі підготуйте мішечок і запропонуйте скласти їх туди, при цьому хай дитина розказує, що поганого вона сьогодні вчинила. Заздалегідь домовтеся з дитиною, що як тільки складете всі проступки, злість і образи у мішечок, підете його викинете у смітник, щоби подібні ситуації більше не чіплялися до малечі.


ГРА 3. Компліменти

Сядьте навпроти дитини або в коло, якщо учасників гри декілька. Візьміться за руки. А далі маєте по черзі сказати щось приємне один одному або сусіду, що зліва від вас. Той, для кого призначена промова, обов"язково повинен подякувати, а потім сказати комплімент наступному. Якщо дитині важко висловитися, старші допомагають їй підібрати потрібні слова. Гра вчить малюків висловлювати свої емоції, а також пізнавати важливість спілкування з членами сім"ї.


ГРА 4. Піраміда любові"

Згадайте разом з дитиною про те, що ви любите. В будь-якій сфері: люди, заняття, одяг, їжа, іграшки тощо. А тоді починайте будувати піраміду. Дорослий повинен покласти на підлогу руку і при цьому назвати те, що він любить. Далі кладе руку дитина. І так по черзі. Важливо не опускати руку нижче, коли з-під низу витягується інша рука - в такому випадку ви зможете побачити, яку велику піраміду збудували і як багато існує речей, які ви любите!

Немає коментарів:

Дописати коментар