вівторок, 9 серпня 2016 р.

Цікаві ігри вдома. Частина 1.



ГРА 1. Мокра крейда
Вранці на дві - три години опустіть кольорову крейду в розчин з трьох частин води і однієї частини цукру (цукор зробить крейду більш щільною і вона після висихання не буде дробитися).  Далі малюємо на щільному папері (бажано – чорного кольору) або на грифельній дошці, і дивуємось, які глибокі і яскраві кольори.

ГРА 2. Вибираємо вбрання
Дощовий день - вдалий час для того, аби приміряти «новий імідж». На цей випадок непогано мати декілька речей, які ви вже не носите. Дайте дитині можливість пройтися по кімнаті в туфлях на високих підборах або у величезних татових черевиках, таємниче закутатися в плед, приміряти ковбойського капелюха. Дозвольте донечці приміряти свої прикраси, нафарбувати нігті, а може й протестувати дещо з косметики. Ну а зовсім маленькій дитині запропонуйте зобразити улюбленого персонажа, підібравши відповідний костюм. Нехай малюк вибере костюм сам, а ви будете вгадувати, хто перед вами.

ГРА 3. Втримай книгу
Уявіть, що ви з дитиною здаєте екзамен на звання топ-моделі. Для цього вам потрібно пройти по прямій, тримаючи на голові книгу. При цьому до книги не можна доторкатися руками. Поясніть дитині, що для досягнення мети треба дуже обережно йти і тримати голову рівно. Вибирайте книги різного формату, щоб їй стало зрозуміло, які з них легко втримати на голові, а які важче. Якщо дітей в сім'ї двоє або більше, можна влаштувати змагання на спритність.

ГРА 4. Колір дня
Якщо, прокинувшись дощового ранку, дитина почне скаржитися, що їй нема чим зайнятися, запропонуйте їй… вибрати колір. Наприклад, це буде жовтий. Дайте дитині одяг жовтого кольору, приготуйте страви з жовтих продуктів, підберіть разом жовті іграшки, пошукайте в журналах підходящі картинки і зробіть колаж, поцікавтесь, як буде «жовтий» на популярних мовах світу.  Наступного разу «пропрацюйте» інший колір.

ГРА 5. Музичний антракт

Організуйте оркестр з саморобних музичних інструментів. Їх можна виготовити з того, що є вдома, наприклад, покласти в металеву банку з кришкою. Далі знайдіть пару дерев'яних ложок або будь-яких брусків – ними можна бити одна об одну. Включивши улюблену музику, можна відбивати такт щойно створеними інструментами – це весело! 

Немає коментарів:

Дописати коментар